Ik stel het me zo ongeveer voor: We komen om de 6-8 weken bij iemand thuis, en stellen van te voren een thema vast voor de avond, bijvoorbeeld een land, ingrediënt, recepten uit een specifiek kookboek, gerechten geïnspireerd door een film of boek, of gewoon thema geen thema.
Iedereen kookt een gang en neemt een bijpassende wijn of ander drankje mee. Mooie gerechten (vlees, vis of vega), en mooi opgemaakte borden (of in ieder geval een poging tot):
Amuse/aperitief
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
(Meer leden = meer gangen!)
De gastvrouw/heer van de avond dekt de tafel, en verzorgt om logistieke redenen het hoofdgerecht.
Verder: goede gesprekken, slechte grappen, lekker natafelen.
Ik heb er heel veel zin in! Word je ook enthousiast van bovenstaande plannen dan hoor ik graag van je, en komen we hopelijk deze herfst voor het eerst bij elkaar voor een mooie avond.
Kort over mezelf: Rixt, 34, klein keukentje in de Wipstrik in Zwolle, maar altijd grootse culinaire plannen. Creatief, graag buiten, cultuur. Ik ga zonder auto door het leven, dus zoek kookclubleden in Zwolle. Fietsafstand is gezien de wijn sowieso wel handig :)